Numarul Curent

Noiembrie 2018
L m M J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


VACANTE CU FLORI Nr. 68 - August 2009


Unul dintre elementele care dau un farmec special vacantelor de vara este faptul ca aproape toate casele sunt inconjurate de flori de toate culorile si plante ornamentale de tot felul, care atrag privirile trecatorilor si ii binedispun.

Nu cred ca exista persoane care sa afirme ca nu adora, pur si simplu vacantele cu flori. sunt de parere ca pana si impatimitii sporturilor de iarna si ai anotimpului rece sunt cuceriti de privelistea incantatoare pe care o ofera curtile pline de flori, motiv pentru care nu cred ca ar refuza o vacanta chiar in mijlocul verii.

Pensiunile din Elvetia, Austria sau Franta - mai ales cele din regiunea Alsacia - sunt doar cateva exemple care vin sa confirme importanta florilor in atragerea turistilor. De cativa ani, si in tara noastra s-a concretizat acest aspect al pensiunilor, acestea fiind astazi cele mai apreciate si mai cautate de turisti.

Preocuparea si dragostea pentru flori rezulta si din faptul ca multi proprietari de pensiuni au ales, ca nume pentru pensiunea lor, unul de floare: "Orhideea", "Magnolia", "Nufarul", etc.

Trebuie sa recunaostem ca intotdeauna ma impresioneaza pensiunile care reusesc sa aiba curti si gradini intr-o perfecta armonie cu natura specifica zonei si, daca am de ales, prefer o astfel de locatie, chiar in locul uneia de 5 stele (sau margarete).

De anul trecut, ANTREC organizeaza si un festival pe aceasta tema, la Suceava. Titlul este foarte sugestiv - "Flori de pe Dorna", iar in acest numar al revistei prezentam in detaliu modul de desfasurare al celei de a doua editii, cu toate surprizele pregatite de organizator. Sa speram ca se vor organiza si in alte zone ale tarii avand in prin-plan florile.

Pentru editia de anul urmator, cea de a treia, tin sa-i invit la Suceava pe toti iubitori de flori, iar pana atunci puteti vizita pensiunile ANTREC - cu siguranta aici veti gasi cele mai frumoase si originale amenajari florale, iar vacantele nu vor parea intotdeauna indeajuns de lungi.

 

Aboneaz?-teC?utare ?n site:

QMagazine