Numarul Curent

Banner

Asociatia
?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA?

?

Asociatia ?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA? in 2010

Floriana Jucan Travel

Decembrie 2017
L m M J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Re?et? moldoveneasc?: Dresal? (S?rbu?c?), zona Piatra Neam?

Ingrediente:

  • 1,5-2 kg cartofi
  • 2-3 morcovi mari
  • 2-3 cepe mari
  • 1-2 ardei gra?i (optional)
  • 300-500 g sm?nt?n?
  • 3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1-2 litri lapte b?tut (cel mai bun e laptele acru facut ?n cas?, chisleagul)
  • ap?
  • 1 legatur? leu?tean
  • fidea (op?ional)
  • sare, piper

Mod de preparare

Se cura?? cartofii ?i se taie cuburi. Se cur??? morcovii ?i se dau prin r?z?toare, cepele se cur??? ?i se taie cubule?e sau pe?ti?ori iar ardeii se taie cubule?e mici.

?ntr-o oal? mare se c?lesc ?n ulei, ceapa ?i morcovii.Cand acestea s-au inmuiat u?or, se adaug? ardeii gra?i ?i cartofii t?ia?i cubule?e.

?

Se mai las? 2-3 minute, timp in care se ?nv?rte?te oala pentru a nu se prinde ?i se adaug? ap? c?t s? le cuprind? cu 3 degete mai sus. Daca vrem ca dresala sa ias? mai sub?ire, se adaug? mai mult? ap?.

C?nd cartofii sunt fier?i se adaug? fideaua, nu foarte mult?, ?i se mai las? oala pe foc, 7-8 minute. Dupa ce se ia de pe foc se amestec? cele doua ou? cu sm?nt?na ?i laptele b?tut ?i se adaug? peste zeama de legume. Se toac? m?runt o legatur? de leu?tean ?i se presar? deasupra (leu?teanul este ingredientul secret al acestui fel de m?ncare).

Dresala se serve?te rece sau foarte pu?in ?nc?lzit?, cu ceap?, ?i, cel mai bine, merge cu ceap? verde sau ro?ie.

Secretul buc?tarului

Re?eta de dresal? este simpl? ?i nu con?ine cantit??i exacte de ingrediente; daca ne place o ciorb? mai groas?, se folosesc mai mul?i cartofi, daca ne place mai clar?, se scot 2-3 cartofi din ingrediente, astfel ?nc?t rezultatul final s? fie pe placul nostru.

Reteta face parte din Proiectul ?Descoper? tradi?iile culinare rom?ne?ti? ?derulat de agen?ia Russenart Comunications ?n parteneriat cu brandul Arpis, ?n perioada februarie ? decembrie 2013 ?i este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publica?ii tip?rite ?i online, bloguri)

Mai multe detalii despre proiect pot fi g?site pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com ?i pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine