Numarul Curent

Banner

Asociatia
?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA?

?

Asociatia ?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA? in 2010

Floriana Jucan Travel

Aprilie 2017
L m M J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Sculptura in fructe si-n legume! Un plus de efect pentru orice pensiune.

Daca v-ar intreba cineva, care este legatura dintre o ridiche (sau o sfecla) si un trandafir, dintre un pepene si un peste, sau dintre un dovleac si un dragon, cu siguranta v-ar lua ceva vreme ca sa gasiti un raspuns ingenios.

Cei pasionati insa de sculptura in fructe si legume, v-ar putea raspunde foarte rapid: primele pot fi transformate in celelalte cu ajutorul unor maini dibace, a unor ustensile speciale, talent si multa meticulozitate!

Cati dintre dvs. nu si-au pus mintea la contributie, cum sa faca sa transforme bufetul de Craciun, ?cel de Revelion sau de Paste, mesele pregatite pentru nunti sau orice alte evenimente de prima clasa...in adevarate capodopere, cu rolul de a uimi mesenii si de a le da peste cap glandele salivare?

Ati creat probabil o atmosfera deosebita alegand cea mai potrivita ambianta sonora, ati decorat frumos incaperea si ati creat un aranjament al mesele ceva mai special decat o faceti de obicei, apoi ati preparat niste bucate gustoase si cat mai diversificate.

Pentru a desavarsi insa aceasta experinta culinara, este important sa aveti in minte faptul ca invitatii dvs. au asteptari din ce in ce mai mari, si pentru a-i incanta cu adevarat, pe langa papile gustative care nu trebuie sub nici o forma dezamagite, mai exista si componenta estetica a acestui buffet. Ne referim aici la modul in care preparatele sunt prezentate si aranjate, si cel mai important, la existenta unor elemente de unicitate.? Ei bine, aceste elemente speciale pot fi reprezentate de catre ?o sculptura in legume sau in fructe, de toate acele flori, cai, dragoni, pasari, fluturi, evataie, trandafiri, etc care vor face ca masa pe care ati pregatit-o sa uimeasca si sa incante privitorul!

Cu aceasta id?e in minte ne-am inscris si noi la cursul de sculptura in legume si fructe organizat de catre? Gastromedia in judetul Mures, experienta pe care am dori sa vi-o relatam mai jos, in stilul nostru scriitoricesc...

Intr-o iarna aproximativa, in Sovata, localitate marginita inca de amintirile anotimpurilor calde, s-a desfasurat un curs, pe cat de interesant, pe atat de plin de farmec.

Acum cand legumele abia ce se mai inghesuie pe tarabele vanzatorilor sau prin depozitele de pastrare, cateva dintre ele, cele mai curajoase, rotunde, dolofane, marete si carnoase, s-au asezat cuminti pe mesele de lucru ale unor indemanatici bucatari veniti din toata tara.

Sub privirile si atenta obladuire a maestrului bucatar Tamas Gabor, stabilit actualmente in Budapesta, ?ucenicii? in ale esteticului gastronomic aduna intr-o simbioza ancestrala (sculptura in legume si fructe avand o traditie de peste 700 ani!) fructele gradinii ...cu frumusetea florala a muncii lor.

Ridichea rotunda sau maretul morcov iau formele unor trandafiri exotici. La fel dovleacul, telina, pastarnacul si altele, se transforma in te miri ce forme dornice sa placa ochiului, sufletului, si de ce nu, trupului.

Maestrul Tamas Gabor ne marturiseste ca la astfel de cursuri participa atat persoane care lucreaza in domeniul alimentatiei publice (profesionisti) cat si pasionati de gastronomie, toti cei interesati fiind desigur, bineveniti.

Trasaturile pe care ar trebui totusi sa le aiba in comun acesti cursanti, mai spune dansul, astfel incat sa obtina niste rezultate cat mai bune sunt: rabdare, putina indemanare (care se poate forma de altfel si in timp), si binenteles, cat mai multa fantezie!

Ne-a povestit apoi o patanie hazlie legata de un eveniment mai special, o nunta. Se pare ca inainte de sosirea mirelui si a miresei (care inca faceau poze si nu ajunsesera pana la acel moment in locatia unde se tinea nunta) invitatii au fost poftiti in sala, ca sa ii astepte. Aici au gasit insa un buffet special, alcatuit din cele mai frumoase sculpturi in fructe si legume. Deznodamantul?

Pana au sosit si mirii, ca sa se dea startul petrecerii si sa fie aduse aperitivele, tot ceea ce a fost pregatit pentru acest buffet (toate acele superbe sculpturi) a fost consumat integral de catre nuntasi. Practic mirii nici macar nu au mai apucat sa vada respectivele opera de arta!

Concluzia este asadar una singura, daca veti ajunge sa pregatiti si dvs. un astfel de buffet (ceea ce va dorim, si va confirmam ca nu este deloc greu!), asigurati-va ca dezvaluiti surpriza doar atunci cand toti invitatii la eveniment sunt prezenti, altfel, entuziasmul si pofta participantilor va fi atat de mare, incat cei care au intarziat (chiar si pr?t de doar 5 minute!) s-ar putea sa mai gaseasca doar...albul imaculat al fetelor de masa!

?

Va dorim spor in toate si cat mai multi turisti!

Dalina si Mircea Borcan

Pensiunea Terra Mythica,

Ighiu, ALBA

 

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine