Numarul Curent

Banner

Asociatia
?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA?

?

Asociatia ?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA? in 2010

Floriana Jucan Travel

Septembrie 2017
L m M J V S D
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Evenimente Trecute


Tabăra de pictură – “Arta și Natura la Straja” , 7-11 iunie 2015

Cea de a doua ediție a taberei de pictură “Arta și Natura la Straja”,inițiativă care are ca scop promovarea stațiunii Straja, a frumuseților naturale din această zonă turistică și a Vilei Alpin Straja, s-a încheiat printr-un vernisaj, care a reunit toate picturile realizate de artiștii invitați să lucreze în aceste zile sub inspirația acestor locuri.

Tabăra de pictură – “Arta și Natura la Straja” s-a dovedit și în 2015 un succes. Deși fiecare pictor a primit câte două pânze, în final s-au strâns peste 50 de tablouri! Majoritatea sunt peisaje, inspirate de priveliștile de vis ce i-au înconjurat. Toate tablourile vor fi expuse în Vila Alpin Straja și vor putea fi admirate de turiștii care vor petrece un sejur aici.

Citeşte mai mult...
 
Conferința internațională "Turismul Rural românesc în contextul dezvoltării durabile. Actualitate și perspective", Vatra Dornei

Ajunsă la cea de-a XVII-a ediție, Conferința Internațională "Turismul Rural românesc în contextul dezvoltării durabile. Actualitate și perspective", și-a desfășurat lucrările în perioada 28 - 30 mai 2015 la Vatra Dornei, avându-i ca principali  organizatori: Academia Română - filiala Iași - Institutul de Cercetări Economice și Sociale "Gh. Zane", Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Direcția Generală Dezvoltare Rurală, Asociația Generală a Economiștilor din România, filiala Iași, Asociația europeană a țărilor cu munți "Euromontana", ANTREC Bucovina.

Citeşte mai mult...
 
Ziua internaţională a copilului la Muzeul Satului - 1 iunie 2015

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”  în parteneriat cu Asociaţia Bio România şi Opera Comică pentru Copii – Bucureşti vă invită luni, 1 iunie 2015, la Ziua internaţională a copilului, eveniment dedicat celor mici şi foarte mici.

Copiii de toate vârstele, părinţi şi bunici cu suflet de copil sunt invitaţi să sărbătorească împreună Ziua copilului la Muzeul Satului , între orele 09:30 – 17.00, unde vor avea parte de multe surprize, distracţie, jocuri, muzică populară cu Ansamblul „Muguraşi de Teleorman” al Asociaţiei Culturale „Liviu Vasilică”, teatru comic şi ateliere de creaţie – păpuşi –, dar şi grădinărit  cu Asociaţia Bio România, numeroase concursuri interactive cu premii atractive.

Citeşte mai mult...
 
Costumul popular basarabean -Conferinţă, expoziţie, meşteri populari şi un spectacol cu Ansamblul Dor Basarabean

Vineri, 29 mai şi sâmbătă, 30 mai 2015, în preajma sărbătorii de Rusalii, Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti“ din Bucureşti găzduieşte o serie de evenimente sub genericul COSTUMUL POPULAR BASARABEAN. Proiectul este derulat de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Românii din Afara Graniţelor şi Limba Română, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti“.

Programul primei zilei cuprinde, între orele 10.00 – 14.00, o conferinţă la care vor lua parte cercetătoarele Georgiana Onoiu, Iuliana Grumăzescu şi Varvara Buzila (Republica Moldova), autoarea volumului Costumul popular din Republica Moldova. Vor fi proiectate imagini din istoria costumului popular din regiune. Lucrările vor fi deschise de conf. univ. dr. Radu Baltasiu, director al Direcţiei Românii din Afara Graniţelor şi Limba Română. În aceeaşi zi, la ora 12.00, va fi vernisată o expoziţie de costume populare vechi basarabene din colecţia muzeului şi o expoziţie de fotografii pe aceeaşi temă (curator Iuliana Grumăzescu). Expoziţiile vor fi prezentate de conf. univ. dr. Paulina Popoiu, director general al Muzeului Satului ,,Dimitrie Gusti“.

Citeşte mai mult...
 
Distracție de basm pentru copii, de 1 Iunie, la Castelul Bran

Lumea fascinantă a basmului invadează Castelul Bran pe 1 Iunie 2015, sub patronajul ASIR Dominc Habsburg. Cavaleri și domnițe, meșteri populari, istorisiri însuflețite de culoare și imaginație, cuvinte înșirate într-o frumoasă povestire scrisă de Regina Maria, dansuri populare, păpuși mânuite cu măiestrie de actori profesioniști, dulciuri și multă-multă voie bună vor compune o zi minunată, petrecută în legendarul edificiu de la Bran. Toate acestea sunt prilejuite de sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului și a Zilei Castelului Bran, Contele Dracula invitându-i pe cei mici să se bucure de toate darurile sale în regim de gratuitate, de dimineață de la ora 9.00 până aproape de înserat, la ora 18.00.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 32

Aboneaz?-teC?utare ?n site:

QMagazine